Divorci col·laboratiu: les solucions a les vostres mans

Divorce coaching

Un divorci col·laboratiu és la solució per divorciar-te amistosament sense renunciar a l’acompanyament d’un advocat/da. És cert que a vegades no és possible una mediació o que no volem o no podem, enfrontar-nos sols a una negociació amb la nostra ex-parella.  Això no vol dir que el divorci hagi d’acabar als Tribunals. El divorci col·laboratiu és una eina de resolució alternativa de conflictes, que ens permet negociar i defensar els interessos dels nostres clients sense la necessitat d’acudir als tribunals.

L’objectiu d'un divorci col·laboratiu és arribar a un bon acord, de forma ètica i respectuosa amb l'altra part.

En un divorci col·laboratiu els advocats i les parts treballen en equip, de manera consensuada, establint un marc de negociació comú que beneficiï a tothom. Utilitzant el dret col·laboratiu es pot controlar el temps del procés i les solucions, afavorint la concòrdia i minimitzant els conflictes d’interessos. Alhora, les parts no deixen en mans de tercers la obligatorietat d’arribar a acords no satisfactoris.

Vols saber com et podem ajudar?

No dubtis en contactar amb nosaltres. Ens agradarà poder-ne parlar!

Beneficis d’un Divorci Col·laboratiu

Un divorci col·laboratiu elimina la possibilitat de litigar i per tant de trobar-se amb decisions preses des de la fredor legalista d’una intervenció judicial.

El divorci col·laboratiu te com a objectiu trobar acords satisfactoris per ambdues parts, eliminant la lògica de guanyar o perdre.

El divorci col·laboratiu permet fer entrar en joc a diferents professionals per a millorar l’eficàcia del procés i fer minvar el conflicte emocional.

Al establir un marc de col·laboració, ajuda a afrontar el procés amb tranquil·litat i amb menys incerteses.

Els acords, les sol·lucions de consens i el respecte per a les necessitats de les dues parts, ajuden a reduir l’impacte del divorci sobre la resta de la família.

Advocats de família

Preguntes claus sobre el Divorci Col·labortiu

Com és un divorci col·laboratiu?

En un divorci col·laboratiu les parts negocien per si mateixes amb el suport dels advocats, cada advocat defensa els interessos del seu client, però des d’una posició que no desitja causar mal a l’altre sinó ajudar a trobar solucions que satisfacin a totes les parts. Per a garantir la convicció d’arribar a una solució de consens, les parts i els seus equips, acorden renunciar a la via judicial.

Els advocats i les parts es comprometen a negociar honestament i de bona fe, compartint la informació i treballant per a arribar a acords comuns. A tal efecte es pacta el marc de negociació i del procés, en aspectes com el ritme de les parts, com i quan es faran les reunions, la disposició de la informació i, si és necessari, la participació d’altres professionals com mediadors, economistes o coaches que ajudin a aportar sol·lucions per arribar a un acord.

Al final del procés es redacta el conveni o acord entre les parts i es procedeix a tramitar i a fer efectiu el divorci.

Qualsevol advocat por fer un divorci col·laboratiu?

El dret col·laboratiu és una pràctica i mètode de treball que exigeix experiència, coneixements i algunes aptituds especials.

Al ser un model que promou la col·laboració i evita la confrontació, els advocats que hi participen han de canviar la seva lògica de treball. Per això és important comptar amb professionals oberts al treball en equip i a la col·laboració.

Al nostre despatx som pioners en el dret col·laboratiu i, per tant, comptem amb la preparació i els coneixements adients per a dur a terme processos de dret col·laboratiu, a la vegada que disposem de professionals de diferents àmbits, com la mediació, el coaching o la psicologia, que poden ajudar a fer més efectiu i exitós el resultat.

Vols saber-ne més? T’ho expliquem en aquest vídeo.

El divorci col·laboratiu, una bona advocada al costat per arribar a un bon acord.

La Montserrat Tur és una de les primeres advocades col·laboratives de Catalunya

El divorci col·laboratiu et permet divorciar-te de forma amistosa, sense necessitat de renunciar als beneficis de comptar amb l’acompanyament i assessorament d’una advocada especialista en família al teu costat.