Guia pràctica del bon divorci

Teniu entre les mans la “Guia pràctica del bon divorci”, una eina que espero us ajudi a entendre, tot allò que comporta una ruptura familiar. És una guía senzilla que no pretén respondre a totes les preguntes, ni oferir respostes en profunditat, però que vol orientar, amb un llenguatge entenedor, a qualsevol persona que s’enfronti a un divorci.

Per què aquesta “Guia pràctica del bon divorci”? Totes les eines són poques per superar el repte d’una ruptura familiar, i hem de ser conscients que l’entorn, ho dificulta tot molt més. Desafortunadament, el centre d’atenció de les ruptures està en els temes econòmics i legals, i s’invisibilitza el component emocional.

Les ruptures estan judicialitzades i tot això sense requerir especialització i formació especialitzada dels professionals que participen en el procés. Tampoc es disposa d’un bon sistema de resolució alternativa de conflictes, ni de recursos per atendre les necessitats de les famílies en conflicte.

És sorprenent que tinguem les taxes tan altes de divorcis amistosos que tenim, perquè sembla que tot estigui disposat per a la confrontació. En definitiva, en aquest context, penso que és bàsic oferir arguments per atendre a les persones que volen resoldre de forma digna i honesta la seva ruptura.

Versión en Castellano: Guía práctica del buen divorcio

Agraïments

Vull agrair la inestimable participació de totes les persones que m’han ajudat, especialment al Manel Gonell, el Guy Gimenez, el Víctor Garcia, el Francesc Vega Sala i l’Elena Lauroba.

Disseny gràfic: Gonell comunicació

Il-lustracions: Miguel Bustos

Prefereixes obtenir-lo per e-mail?

És ben senzill, omple el següent formulari i t’ho farem arribar per email.

    Nom *

    E-mail *