Guía práctica del buen divorcio

Teneis entre manos la «Guía práctica del buen divorcio», una herramienta que espero os ayude a entender, todo aquello que comporta una ruptura familiar. Es una guía sencilla que no pretende responder a todas las preguntas en profundidad, pero que quiere orientar, con un lenguaje comprensible a cualquier persona que se enfrente a un divorcio.

Per què aquesta “Guia pràctica del bon divorci”? Totes les eines són poques per superar el repte d’una ruptura familiar, i hem de ser conscients que l’entorn, ho dificulta tot molt més. Desafortunadament, el centre d’atenció de les ruptures està en els temes econòmics i legals, i s’invisibilitza el component emocional.

Les ruptures estan judicialitzades i tot això sense requerir especialització i formació especialitzada dels professionals que participen en el procés. Tampoc es disposa d’un bon sistema de resolució alternativa de conflictes, ni de recursos per atendre les necessitats de les famílies en conflicte. És sorprenent que tinguem les taxes tan altes de divorcis amistosos que tenim, perquè sembla que tot estigui disposat per a la confrontació. En definitiva, en aquest context, penso que és bàsic oferir arguments per atendre a les persones que volen resoldre de forma digna i honesta la seva ruptura.

Agradecimientos

Quiero agradecer la inestimable participación de todas las personas me han ayudado. Especialmente a Manel Gonell, Guy Gimenez, Victor Garcia, Francesc Vega Sala y a Elena lauroba.

Diseño gráfico: Gonell comunicació

Ilustraciones: Miguel Bustos

Quieres recibirlo por e-mail?

Si prefieres recibir la Guia práctica del buen divorcio por e-mail, rellena el siguiente formulario y te lo haremos llegar por email.

    Nom *

    E-mail *